George de Roo draagt leiding Rovecom over aan Gerben Donker

Vanaf heden neemt Gerben Donker de dagelijkse leiding van het Hoogeveense software en IT-bedrijf Rovecom over van oprichter George de Roo.
24820_news_detail

George verdwijnt niet van het toneel, hij blijft op de achtergrond betrokken bij Rovecom als ambassadeur en zal binnen de diverse netwerkkringen nog met regelmaat te zien zijn. 

Nieuwe generatie

Na ruim dertig jaar ondernemerschap, voelde George de behoefte zijn met zorg opgebouwde bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie. In Gerben Donker heeft hij zijn opvolger gevonden. Met een dienstverband van bijna twintig jaar in diverse functies binnen het bedrijf, is Gerben - in de ogen van George - de man die het bedrijf succesvol kan voortzetten en kan doorontwikkelen. “Behoud van de Rovecom- cultuur en werkwijze vind ik essentieel voor de toekomst van het bedrijf. Gerben is degene aan wie ik dat voor 100% toevertrouw”, aldus George.

Verder bouwen

Gerben Donker is Rovecommer in hart en nieren. “Ik ben bijna twintig jaar geleden begonnen bij Rovecom, als stagiair op de landbouwkundige afdeling. Ik had toentertijd niet kunnen voorzien dat ik nu, op veertigjarige leeftijd, aan het roer mag staan van dit mooie en innovatieve bedrijf.” Rovecom heeft zich in al die jaren stevig weten neer te zetten binnen de agribusiness en de groen-, grond- en infrasector met standaard- en maatwerksoftware. Daarnaast is het bedrijf specialist op het gebied van IT-diensten en bedrijfssoftware voor het mkb in Noord-Nederland. “De innovatie die deze sectoren vragen, is waar Rovecom op inspeelt. Ik ben zelf van oorsprong een boerenzoon en draag de sector mede daarom een warm hart toe. Ik ken de belangen van de sector, maar ik heb tegelijkertijd ook een kritische blik op de toekomst. Hoe kunnen we de problemen van de toekomst aanpakken met behulp van onze hightechoplossingen? Daar ligt een mooie uitdaging. Ook voor de mkb-sector. Hoe zorg je daar voor bedrijfscontinuïteit en een veilige omgeving op het moment dat deze in het gedrang komt door bijvoorbeeld cybercriminaliteit?”, aldus Donker. 

Specialist

Sinds de start van de onderneming, nu ruim dertig jaar geleden, is Rovecom uitgegroeid tot een specialist op het gebied van software- en applicatieontwikkeling. Ze heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de nationale en internationale agribusiness en bedient daarnaast ook al jaren de groen-, grond- en infrasector. Ook maken steeds meer mkb-bedrijven kennis met onze standaard- en maatwerkoplossingen op het gebied van IT-diensten en bedrijfssoftware.  Dagelijks werken ruim zestig collega’s aan innovaties en oplossingen die ondernemingen vooruithelpen.

DNA

De Roo: “Al voordat ik ondernemer werd, wilde ik mensen helpen. Op een manier die bij mij past. Ik wilde mensen in beweging krijgen, door gebruik te maken van mijn boerenverstand. Door praktische oplossingen te bedenken voor allerlei vraagstukken en problemen. Bruggenbouwer zijn tussen praktijk en theorie. Met Rovecom heb ik dat doel kunnen bereiken en heb ik echt waarde toegevoegd aan diverse ondernemingen. Dat gegeven, maakt mij oprecht een blij mens. Ik weet dat Gerben dit DNA ook bezit. Hij heeft een combinatie van eigenschappen die hem tot de ideale nieuwe voorman van team Rovecom maakt. Want onze mensen maken uiteindelijk het verschil.” Gerben onderschrijft die woorden en vult aan: “Ik heb zin om Rovecom verder op de binnenlandse én buitenlandse kaart te zetten, voortbordurend op het door George opgebouwde gedachtengoed: mensen vooruit willen helpen met een nuchtere aanpak. “Want,” zo zegt Donker met gepaste trots, “ik ben en blijf een nuchtere Staphorster boerenzoon.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: