Collega Gerbert vertelt

 

  Naam: Gerbert Koppelman
Werkzaam bij Rovecom Terra sinds: 1 mei 2015
Opleiding: HLO richting LIA (Laboratorium Informatica en Automatisering)
Groep: Werkzaam bij Rovecom Terra B.V.
Functie: Softwareontwikkelaar en lid van het kernteam 

 

"Bij Rovecom Terra waar ik werk, ontwikkelen wij vooral aan bedrijfsmanagementsystemen en online applicaties voor de groen-, grond- en infrasector en mesttransportsector. Enerzijds houd ik mij bezig met het onderhoud van dit ERP-systeem, anderzijds ben ik druk met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Dit doe ik door mee te helpen met de analyse op zowel technisch als functioneel niveau. Vervolgens ga ik de uitkomst programmeren. Verder ben ik verantwoordelijk voor het softwareproces op de afdeling.

Uitdagend

Mijn werkdag is behoorlijk gevarieerd. Als ontwikkelaar breng ik niet acht uur per dag door met programmeren, en dat maakt mijn werk extra uitdagend. Als lid van het Kernteam Loonwerk ben ik ook betrokken bij de technische verbeteringen en bewaak ik de softwareprocessen. We houden in de gaten of we op het juiste spoor zitten en of we nog op schema liggen. Daarnaast bespreken we nieuwe functies en hebben we overleg met onze R&D- en productmanagers om de voortgang van lopende projecten te beoordelen. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik echter aan het ontwikkelen van programma's met behulp van de nieuwste Delphi-ontwikkelomgeving. Onze afdeling lost ook direct technische problemen op die via onze helpdesk worden gemeld. 

Vrijheid

Binnen Rovecom Terra is er veel vrijheid waarin je je werkzaamheden mag uitvoeren. Dit heeft wel tot gevolg dat er ook een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht wordt. Gelukkig bestaat er veel kennis over de ontwikkelomgeving, zodat je daarover goed kunt sparren met collega's. Ook is er veel kennis over de markt aanwezig zodat je deze kennis kunt omzetten in het maken van mooie nieuwe toepassingen in het softwarepakket. De technische ontwikkeling op het gebied van de software maar ook de hardware (machines en sensoren in de agrarische sector) gaan snel zodat er genoeg uitdagingen blijven.

Waarom ik graag voor Rovecom Terra werk? Rovecom Terra is een bedrijf dat vooropgaat in de softwareontwikkeling op agrarisch gebied. Dat maakt dat het er echt toe doet wat je ontwikkelt. Je levert echt een bijdrage aan deze sector. Verder werk je samen in een klein team dat grote uitdagingen oppakt en samen tot een succes maakt."

 

Groet,

Gerbert Koppelman

Rovecom Terra

 

 

Samenwerkingsverbanden: