WhatsApp nu ook op je pc

De chat-dienst WhatsApp is nu ook beschikbaar op de desktop. Wel geldt dit tot nu toe alleen voor Android-, Windows Phone- en BlackBerry-gebruikers.
Whatsapp-op-pc1_news_detail

WhatsApp, een chatdienst op je smartphone waarmee je gratis kunt chatten met je contacten, maakt het nu ook mogelijk gratis berichten te sturen van de pc en naar mobiele apparaten.

Wat je moet weten

De dienst is sinds februari te gebruiken in de Chrome-browser, Firefox en Opera. De allernieuwste versie van WhatsApp is nodig om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Daarnaast wordt een WiFi-verbinding aangeraden, omdat WhatsApp op de pc werkt via het internet van je telefoon. WhatsApp slaat geen berichten op op de server, de berichten staan alleen op de telefoon. Het is nog onduidelijk of WhatsApp via de pc straks ook beschikbaar wordt voor de iPhone.

Handig?

Of de nieuwe dienst iets toevoegt, daar zijn de meningen over verdeeld. De webversie lijkt ook qua uiterlijk in ieder geval veel op de smartphone-app en zou foutloos moeten werken. Er bestaat ook een mogelijkheid bureaubladmeldingen aan te zetten, zodat je ondertussen iets anders kunt gaan doen. Op je smartphone komen de berichten nog steeds gewoon binnen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: