Microsoft stopt ondersteuning Windows XP

Microsoft stopt per 8 april de ondersteuning van Windows XP. Oh, u hoort dit voor het eerst en u heeft nog computers die draaien op Windows XP? Dan raden wij u aan, in het belang van uw internetveiligheid, toch even verder te lezen.
Winxplogo_news_detail
Windows XP werd op 25 oktober 2001 bij ons geïntroduceerd als opvolger van Windows 2000 en Windows Millennium en werd in de daaropvolgende jaren, mede door de snelheid en stabiliteit een best seller. Nu, 13 jaar later, is Windows XP achterhaald en voldoet het besturingssysteem niet meer aan de eisen van de gemiddelde gebruiker.

Ontwikkeling
Na het succes van Windows XP, heeft Microsoft vanaf 2006 Windows Vista, Windows 7 en het onlangs geïntroduceerde Windows 8 gelanceerd. Besturingssystemen die vele malen verder zijn qua ontwikkeling dan Windows XP. Microsoft besluit om die reden Windows XP vanaf 8 april 2014 niet meer te ondersteunen.Risico

Op dit moment zijn er echter nog miljoenen mensen en bedrijven die gebruik maken van dit besturingssysteem. Op maar liefst 13,3 procent van alle pc’s in Nederland draait Windows XP. Grote kans dus dat ook u bij deze groep hoort. Maar hoe erg is het eigenlijk dat Microsoft de ondersteuning stopt? Wanneer u gebruik maakt van Windows XP, kunt u dit ook na 8 april 2014 nog steeds blijven doen. Wij vinden wel dat wij u moeten wijzen op de risico's die u vanaf dat moment loopt.Schadelijk
Het stoppen van de ondersteuning houdt in dat er geen updates meer worden vrijgegeven en de support stopt. Hackers krijgen hiermee vrij spel en kunnen uw computer gaan beheersen met alle vervelende (financiële) gevolgen van dien. Veiligheidslekken worden niet meer gerepareerd, waardoor uw rekening eenvoudig te plunderen is tijdens, bijvoorbeeld, internetbankieren. Virussen en andere ongewenste programma's nestelen zich op uw computer en zetten rotzooi op uw pc die schadelijk kan zijn voor uw opgeslagen bestanden.


Vervangen

De enige manier om dit te voorkomen is voor 8 april 2014 Windows XP te vervangen voor een nieuw besturingssysteem. Het kan echter zijn dat niet alleen het besturingssysteem vervangen moet worden maar ook uw pc, omdat deze verouderd is en een nieuw besturingssysteem niet ondersteunt.


Wensen

Een goed advies is in deze belangrijk. Wordt het een laptop, pc of tablet? Blijft u bij Windows of stapt u over op een geheel ander besturingssysteem? Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij zoeken de pc, inclusief besturingssysteem, passend bij uw wensen.
Om erachter te komen welk besturingssysteem u op dit moment gebruikt, klikt u op Start, gevolgd door Deze computer. Onder Systeemeigenschappen vindt u het besturingssysteem waar uw computer op draait.
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: