Google Corner

Nieuw in onze nieuwsbrief: de Google corner! In deze rubriek gaan wij u maandelijks een update geven over alles wat met Google te maken heeft. Deze maand: lokale resultaten.
Corner_news_detail

Google Update

Google voert regelmatig updates uit, maar niet iedere update krijgt evenveel aandacht. Dit geldt zeker voor de Google Venice Update van begin 2012. Wij zijn echter van mening dat deze update meer aandacht verdient dan het heeft gekregen.

De Venice update heeft namelijk gezorgd dat lokale zoekresultaten veel belangrijker zijn geworden. Naast de bestaande resultaten in Google maps worden ook de onbetaalde zoekresultaten hierop beoordeeld. Ingewikkeld? Valt wel mee.


Lokale markt

Stel u woont in Hoogeveen en u bent op zoek bent naar een schoenmaker in uw woonplaats. Dan zit u niet te wachten op een schoenmaker uit Amsterdam, Eindhoven of Groningen als zoekresultaat. U wilt alleen een overzicht van schoenmakers bij u in de omgeving. Hiermee treedt een verschuiving op in de onbetaalde zoekresultaten. Spelers met een goed geoptimaliseerde website moeten nu ruimte maken voor de lokale markt. Een goede ontwikkeling voor de lokale ondernemers dus! Wilt u meer bekendheid genereren buiten uw regio, dan komt daar nu iets meer bij kijken. 

Adwords

Met een betaalde advertentie heeft u de mogelijkheid helemaal bovenaan de zoekresultaten te eindigen. Dit zijn de zogenaamde Adwords. De zoekresultaten in het lichtgleurde kader bovenaan de pagina en de lijst aan de rechterkant in de kantlijn zijn allemaal betaalde advertenties. 


Met een Adwordscampagne bepaalt u zelf met welke zoekwoorden u bovenaan de zoekresultaten wilt komen. U kunt zelf ook een Adwordscampagne starten op zoekwoorden die voor u van belang zijn. Wij ondersteunen u uiteraard graag bij het opzetten en inrichten van deze campagnes.


Volgende maand: 
Google Maps en Places en het belang van Google+

auteur: Jan Willem Pot
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: