Btw-nummer op uw website

Voor een correcte afhandeling van uw btw-aangifte bent u verplicht bepaalde gegevens op uw factuur te vermelden. Het vermelden van uw btw-nummer is één van die verplichte gegevens. Maar geldt deze verplichting ook voor uw website?
Logo_rijksoverheid_580x300_news_detail

Informatieverplichting

Met de toename van websites, neemt ook het ondernemen via internet steeds meer toe. Naast websites zijn ook webshops aan een opmars bezig. In de afgelopen jaren zijn om die reden richtlijnen tot stand gekomen die het ondernemen via internet moet stroomlijnen en regelen. Onderdeel hiervan is de informatieverplichting richting de potentiële afnemer, waarvan ook het btw-nummer onderdeel uitmaakt.

Keuzemogelijkheden

In het Burgerlijk Wetboek staat vastgelegd dat de ondernemer verplicht is het btw-nummer gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk te maken. Als ondernemer hebt u de volgende keuzes in het toegankelijk maken van het btw-nummer:

  • Verstrek actief informatie over het btw-nummer aan de (potentiële) klant.
  • Maak het btw-nummer toegankelijk op de plaats waar de dienst of het product wordt aangeboden, bijvoorbeeld uw website.
  • Maak het btw-nummer eenvoudig elektronisch toegankelijk op een van te voren gecommuniceerd elektronisch adres.
  • Neem het btw-nummer op in het informatiedocument dat verstrekt wordt aan de (potentiële) afnemer, waar in detail uw diensten of producten worden beschreven.

Beleidsvrijheid

Door het geven van verschillende keuzes heeft u als ondernemer beleidsvrijheid als het gaat om het eenvoudig toegankelijk maken van het btw-nummer. Deze beleidsvrijheid maakt dat het vermelden van uw btw-nummer op uw website niet verplicht is, mits u voldoet aan één van de andere keuzemogelijkheden.

bron: www.belastingdienst.nl
auteur: Kim de Jong
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: