Collega Gerbert vertelt

 

  Naam: Gerbert Koppelman
Werkzaam bij Rovecom sinds: mei 2015
Opleiding: HLO richting LIA (Laboratorium Informatica en Automatisering)
Afdeling: Softwareontwikkeling Loonwerk
Functie: Softwareontwikkelaar en lid Kernteam Loonwerk

 

"Op de afdeling waar ik werk, ontwikkelen wij vooral aan bedrijfsmanagementsystemen en online applicaties voor de groen-, grond- en infrasector en mesttransportsector. Enerzijds houd ik mij bezig met het onderhoud van dit ERP-systeem, anderzijds ben ik druk met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Dit doe ik door mee te helpen met de analyse op zowel technisch als functioneel niveau. Vervolgens ga ik de uitkomst programmeren. Verder ben ik verantwoordelijk voor het softwareproces op de afdeling.

Uitdagend

Mijn werkdag is best wel divers. Als ontwikkelaar zit ik niet 8 uur per dag code te kloppen en dat maakt mijn werk juist heel uitdagend. Als lid van het Kernteam Loonwerk houd ik mij ook bezig met de technische doorontwikkeling van de afdeling. Ik bewaak de softwareprocessen op de afdeling. Zijn we met de juiste dingen bezig en liggen we nog op schema? We spreken de nieuwe functionaliteiten door en gaan in overleg met onze R&D en productmanagers om de voortgang van de lopende projecten te bespreken. Uiteraard bestaat het grootste gedeelte van mijn tijd wel uit ontwikkelen aan de programma's, met behulp van de nieuwste Delphi-ontwikkelomgeving. Onze afdeling lost ook direct technische problemen op die via onze helpdesk binnenkomen.

Vrijheid

Binnen Rovecom is er veel vrijheid waarin je je werkzaamheden mag uitvoeren. Dit heeft wel tot gevolg dat er ook een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht wordt. Gelukkig bestaat er veel kennis over de ontwikkelomgeving, zodat je daarover goed kunt sparren met collega's. Ook is er veel kennis over de markt aanwezig zodat je deze kennis kunt omzetten in het maken van mooie nieuwe toepassingen in het softwarepakket. De technische ontwikkeling op het gebied van de software maar ook de hardware (machines en sensoren in de agrarische sector) gaan snel zodat er genoeg uitdagingen blijven.

Waarom ik graag voor Rovecom werk? Rovecom is een bedrijf dat vooropgaat in de softwareontwikkeling op agrarisch gebied. Dat maakt dat het er echt toe doet wat je ontwikkelt. Je levert echt een bijdrage aan deze sector. Verder werk je samen in een klein team dat grote uitdagingen oppakt en samen tot een succes maakt."

 

Groet,

Gerbert Koppelman
Softwareontwikkelaar

Rovecom Agri&Food

 

 

Samenwerkingsverbanden: