In memoriam: Roel Veerman

De man met duizend-en-een ideeën.
Foto_in_memoriam_news_detail

Op maandag 29 januari overleed plotseling onze oud-collega Roel Veerman. Onvoorstelbaar, we waren compleet overvallen. We kenden Roel immers als een man met tomeloze energie en boordevol ideeën. Wat overblijft zijn heel veel vragen, maar vooral de herinneringen aan een man die met liefde voor de agri-sector aan de voet stond van waardevolle ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Rovecom en Roel kennen een lange geschiedenis. Bijna 20 jaar geleden zette hij zijn eerste voetstappen binnen ons bedrijf en hij is 16 jaar actief geweest voor onze club. Actief met hoofdletters. Van het toenmalige ACM (nu Agrifirm) in Meppel vertrekt Roel als mid-twintiger naar het Hoogeveense Rovecom, waar hij zijn ideeën over de door hem geliefde sector verder mag uitdiepen en aan de man mag brengen. En dat was precies waar hij goed in was. Slechts twee presentatiesheets had hij nodig, de rest ging uit het hoofd. Vol enthousiasme en overtuigingskracht wist hij zijn gesprekspartner regelmatig over te halen met hem in zee te gaan.

Roel was de kartrekker waar het onze loonwerktak betreft. Als echte pionier heeft hij deze tak vanuit het niets opgezet en uitgebouwd. Al bij zijn komst hier in 1999 wist hij de juiste mensen om zich heen te verzamelen. Met zijn kennis van de sector en zijn aanstekelijke enthousiasme wist Roel het respect af te dwingen dat hij verdiende. Bij de collega’s maar ook bij zijn grote netwerk. Een netwerk dat hij goed wist te gebruiken en waar hij maar al te graag zijn verhaal wilde delen. Eerst over onze software voor de loonwerksector en later binnen het MKB, toen Roel commercieel verantwoordelijk werd voor de verkoop van onze bedrijfssoftware.

Hij was een man met duizend-en-een ideeën. Hij kon schaken op meerdere borden tegelijk en dat waren ook precies de momenten wanneer Roel het meest in zijn element was. En ondanks de tijd die zijn neventaken in beslag namen, was hij voor meer dan honderd procent aanwezig op kantoor. Negen tot vijf kende Roel niet, waardoor je op de meest bijzondere momenten van de dag een reactie van hem kon verwachten. Tot zaterdag 23:59 uur. Daarna was Roel offline tot maandagochtend. Immers een mens leeft niet bij brood alleen.

Dat Roel energie voor tien had, werd ook duidelijk toen hij zich voor ieder bedrijfssportevenement aanmeldde. Van schaatsen met de collega’s in Rouveen tot deelnemen aan diverse hardloopwedstrijden. Zijn deelname hieraan deed hij met dezelfde overtuiging als waarmee hij zijn werk deed. De beste willen zijn en het hoogst haalbare willen bereiken in – het liefst – zo min mogelijk tijd. Op naar de top van de Olympus. Dat paste bij Roel.

Wat Roel bijzonder maakte was zijn altijd opgewekte en positieve houding. Omdat Roel overal kansen zag en het niet schuwde deze te etaleren, kwam het met enige regelmaat voor dat deze ideeën op de plank bleven liggen. Dit heeft hem er nooit van weerhouden door te gaan. Hij was een snelle denker en regelmatig al drie stappen verder dan zijn gesprekspartner. Dat leverde soms verwarring, maar vaak waardevolle inzichten op. Deze inzichten en ook zijn manier van denken zijn nog steeds terug te vinden binnen de organisatie.

Ook na zijn vertrek bij Rovecom in 2015 is het contact tussen Roel en Rovecom gebleven. Door projecten vanuit zijn nieuwe werkgever Akkerweb, maar er werden ook afspraken gepland om inzichten te delen of gewoon even bij te kletsen. Over werk, maar ook over privé. Zo bleef hij onderdeel van de Rovecom-familie.

Wij zullen Roel herinneren als een fijne persoonlijkheid die voor Rovecom van grote waarde is geweest. Wij weten zeker dat Roel wordt gemist, niet alleen door zijn naasten, maar ook door zijn netwerk en zeker door ons.

Beyond the door there's peace I'm sure
And I know there'll be no more tears in heaven
- Eric Clapton

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: