Gerben Donker versterkt directieteam Rovecom

Per 15 januari van dit jaar is Gerben Donker benoemd tot lid van het directieteam van Rovecom. Hij gaat de functie van directeur Marktstrategie & Innovatie vervullen.
Hand_shake_news_detail

Sporen verdiend

Rovecom is een softwarebedrijf dat van innovatie haar dagelijks werk heeft gemaakt. Met de ontwikkeling van agri-kennissystemen heeft Rovecom haar sporen ruimschoots verdiend in de nationale en internationale agri-business. Het bedrijf is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot specialist op het gebied van software- en applicatieontwikkeling en ICT-advies en -implementatie. Een goede basis voor een stabiele toekomst. En aan de toekomst wordt bij Rovecom hard gewerkt door Gerben Donker toe te voegen aan het directieteam.

Strategische toekomst

De promotie van Gerben is enerzijds een beloning voor zijn jarenlange staat van dienst bij Rovecom, anderzijds past het in het toekomstperspectief dat Rovecom voor ogen heeft. Algemeen directeur George de Roo: “Gerben gaat zich nadrukkelijk bezighouden met onze strategische toekomst, hoe kunnen we onze markten het beste tegemoet treden en welke strategische product- en dienstaanpassingen zijn daarvoor nodig?” 

Product/markt fit

De agrarische sector verandert in hoog tempo. Innovaties en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is aanhaken of afhaken. Donker: “Door het intensief volgen van de nationale en internationale agri-business is het de bedoeling nog beter in te gaan spelen op de wensen van deze markt. Mijn missie is geslaagd als ik de ideale product/markt-fit weet door te ontwikkelen. Met onze huidige producten en diensten, maar ook door het ontwikkelen van nieuwe concepten voor de verschillende sectoren waarin wij opereren.”

    

 


Fotocredits: Esther Hardon

Visie

Om zijn studie Veehouderij aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden af te ronden begon Gerben bijna twintig jaar geleden als stagiair op de landbouwkundige afdeling van Rovecom. Nu twintig jaar later is Gerben een vaste waarde binnen het managementteam van Rovecom geworden. En met zijn MBA-titel binnen handbereik heeft hij heel duidelijk zijn visie over de bedrijfsstrategie van Rovecom geëtaleerd.  “De visie en aanpak van Gerben passen bij de filosofie die Rovecom nastreeft: onze klant vooruithelpen door zelf voortdurend in beweging te zijn. Gerben is een Rovecommer in hart en nieren en ik weet zeker dat hij in zijn nieuwe functie van grote waarde zal zijn voor Rovecom. Ik ben daarom blij dat hij heeft ingestemd met deze promotie”, aldus de Roo. De directie van Rovecom bestaat nu, naast Gerben Donker, uit algemeen directeur George de Roo, directeur IT-ontwikkeling Rangko Venhuizen en Controller Arda Krikken.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: