Breed draagvlak voor datahub

Van SmartDairyFarming naar een coöperatieve Datahub. De ontwikkelingen rondom de datahub gaan een nieuwe fase in.
Dsc00235_news_detail

Electronische datasnelweg

Zoals in een eerder nieuwsbericht gemeld heeft SmartDairyFarming (SDF) de door ons ontwikkelde Infobroker aangekocht. Een belangrijke stap in het ontsluiten en delen van (sensor)data. SDF werkt aan de elektronische (data)snelweg voor de agrarische sector. Door de aankoop van de Infobroker is SDF in staat verder te werken aan een te ontwikkelen digitaal platform (datahub) dat toepasbare informatie oplevert voor de veehouder.

Coöperatieve Datahub

De partners in de Stichting SDF, Agrifirm, CRV en FrieslandCampina richten samen met LTO Nederland en EDI-Circle hebben per 1 juli de coöperatieve Datahub opgericht. De bestaande hubs van SDF en EDI-Circle gaan samen op in deze nieuwe coöperatieve Datahub. De coöperatieve Datahub verzorgt het transport van data vanaf het boerenerf naar applicatieleveranciers en omgekeerd. Via een machtigingenregister bepaalt de boer wie er gebruik mag maken van zijn data en waarvoor.

Compleet

Na de aankoop van de Infobroker en het machtigingenregister van Van Aaken ICT vorige maand was een deel van de datahub gereed. Het samenbrengen van deze SDF-activiteiten met de activiteiten van EDI Circle maakt de datahub compleet.

Dat wij het fundament van deze innovatieve ontwikkeling voor de sector hebben gerealiseerd, maakt ons gepast trots.

bron: http://smartdairyfarming.nl/van-smartdairyfarming-naar-een-cooperatieve-datahub/
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: