Even voorstellen...Arjan, Fedde en Soraya

Arjan, Fedde en Soraya: met deze nieuwe aanwinsten is het team weer compleet. In een vraaggesprek interviewen zij elkaar. Wie eet het liefste hete bliksem in de zomer? Of koopt een Fendt-trekker als hij de loterij wint?
P1040281_-_kopie_news_detail

Fedde: “Wat een weertje niet? Houden jullie daar van?”

Arjan: "Het is best lekker. Helemaal als je op het terras zit, benen gestrekt en een biertje binnen handbereik. Maar net als jullie, een rondje lopen tijdens de pauze? Mij niet gezien. Dat vind ik echt veel te warm."

Soraya: "Te warm? Ik vind het echt heerlijk. Het kan mij niet zo snel te warm zijn. Wat jij Fedde?"

Fedde: "Ja klopt. Ik ben vooral ook blij dat het eindelijk droog is. Er is genoeg regen gevallen de afgelopen tijd. Vanavond geen terrasje voor mij ben ik bang. Ik moet grasmaaien."

Arjan: "Niet hardlopen?"

Fedde: "Ben je gek, dat komt later wel weer. Het is nu erg druk op de boerderij. En hardlopen, in de zomer pak ik toch liever de racefiets. Mocht er weer een keer ijs liggen, dan kun je me gegarandeerd op het ijs vinden. Dat vind ik veel mooier dan hardlopen. Door de koeien beweeg ik genoeg. Je moet ze toch elke keer weer ophalen voor het melken. Maar Arjan, wij hebben het wel eens over de winter en ijs gehad. Jij bent niet zo’n schaatser toch?”

Arjan:  “Nee! Daar raak je toch wel een beetje mijn jeugdtrauma. Lag er vroeger ijs, dan moesten we van school altijd verplicht een rondje over het meer schaatsten. Vond ik toch eng! Daarom dacht ik: ‘ik doe net alsof ik mijn schaatsen vergeten ben, dan hoef ik het meer niet op.’ In plaats van schaatsend, moest ik vervolgens lopend het meer over. Duurde nog veel langer! Ik hield wel enorm van fietsen. Waar ik was, was m’n fiets ook. Ik heb heel wat kilometers gemaakt. Nu maak ik ze liever met de auto omdat je dan nog veel meer kunt zien. Lekker rondtoeren en dan maar zien waar je uitkomt. Dat is nu een van mijn grootste hobby's.

Soraya: “De zonneboot is mijn grootste hobby. Wat klein begon, is nu uitegroeid tot een hobby die eigenlijk al mijn vrije tijd opslokt. Een paar jaar geleden hebben we vanuit de hogeschool een team opgericht waarmee ik zo’n zes keer per jaar meedoe aan wedstrijden. Mijn laatste wedstrijd was een paar weken geleden in Monaco.”

Fedde: “En?”

Soraya: “Gewonnen! Het is zo leuk om elke wedstrijd weer te proberen het beste uit de boot te halen. Gelukkig is dat ook deze keer weer gelukt. Het was een mooie vakantie!”

Bij vakantie en mooi weer horen terrasjes. Dat brengt ons op de volgende stelling: Amstel of Heineken?

Arjan: "Dat maakt mij eigenlijk niet uit. Ze komen immers van hetzelfde bedrijf. Ik vind beide merken lekker."

Fedde: “Daar heb je wel gelijk in, maar toch kies ik voor Heineken. Ben jij ook een bierdrinker Soraya?”

“Zeker, maar ik hou niet zo van Amstel of Heineken. Geef mij maar Hertog Jan of Grolsch, dat vind ik nog lekkerder.

Arjan: "Met geitenkaas-hapjes erbij?"

Soraya: "Als dat zou kunnen! Ik hou heel erg van geitenkaas. Maakt niet uit in welk gerecht."

Fedde: "Mij kun je altijd wakker maken voor hete bliksem. Ik maakte het in mijn studententijd ook wel eens in de zomer. Niet normaal joh. Iedereen aan het zweten, maar zo lekker!"

En wordt de vakantie gevierd op het strand of in de bergen?

Fedde: “De zee is prachtig, maar van op het strand liggen word ik wel een beetje ongeduldig. De bergen kun je goed gebruiken om te skiën of te snowboarden. Mooie sporten!”

Arjan: “Ik kies absoluut ook voor de bergen. Ik hou niet zo van zand tussen mijn tenen en ook ruik ik liever de berglucht, dan de geur van de zee. Met een zonnebril op kun je echter wel beter rondkijken op het strand, dan in de bergen. Skiën lijkt me wel mooi. En de après-ski nog mooier.

Fedde: “Die moet je verdienen”

Arjan: “Daar heb je gelijk in. Zijn jullie echte wintersporters dan?”

Soraya: “Nee ik niet. Ik ben zelfs nog nooit op wintersport geweest. Dan liever zon, strand en warmte. Maar moet ik kiezen tussen het strand en de bergen, dan ga ik wel voor de bergen hoor. Die weidse uitzichten, prachtig. Maar wat vind je van deze: Pokémon go or no?”

Arjan: “Haha, ik was erg nieuwsgierig naar het spel. Je ziet ineens zoveel groepjes op straat. Allemaal met hun blik volledig gefocust op hun smartphone. Dus ik heb de app wel even gedownload ja. Nu heb ik er zeven en dat vind ik wel genoeg.”

Soraya: “Voor mij is het een no. Geef mij maar de moestuintjes, die vind ik leuker!”

Fedde (glimlachend): “Pokémon is toch iets van de commerciële zender. En die hebben we op de boerderij niet. Dus ik weet niet wat ik mis.”

Arjan: “Veel collega’s bij Rovecom hebben een agrarische achtergrond, wonen op een boerderij en zijn vaak gek op dieren. Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie huisdieren?”

Soraya: “Wij hebben thuis twee parkieten. Die vliegen het hele huis door, dus het is altijd oppassen met het openen van deuren en ramen. Maar losvliegen is voor die beestjes het leukste.”

Arjan: “M’n kat moet maar niet in de buurt van de parkieten komen. Is een lief beestje hoor, maar soms wil ik hem het liefste achter het behang plakken. Haalt ie het bloed onder mijn nagels vandaan. Eigenlijk zou ik ook wel een hond willen, maar dan vind ik wel dat ik meer thuis moet zijn. Met een fulltime baan, een hond alleen thuislaten vind ik zielig. Als de hond ouder is, dan zou het wel kunnen. Een jong hondje wil ik echter niet zo vaak alleen laten.”

Fedde: “Wij hebben wel een hond. Sommige honden helpen goed mee op de boerderij. Die van ons niet. Die rent alleen maar weg. Kunnen we hem weer ergens in het dorp ophalen. Of hij is bezig de hazen een hartaanval te bezorgen.”

Arjan: “Vroeger wilde ik ook heel graag boer worden. Nu nog steeds wel eigenlijk. Als ik de loterij win, dan koop ik direct een akkerbouwbedrijf met minimaal 250 hectare land én een groene Fendt-trekker."

Fedde: "Ik zou er inderdaad ook wel wat land bij willen kopen."

Soraya: "Doe mij maar een vakantie naar een warm land. In 2018 willen we naar Azië en Afrika. Een beetje extra budget is nooit verkeerd."

 

Je leest het, met deze drie collega's raak je niet snel uitgepraat. Toch iets gemist? Stel je vraag gerust wanneer ze je (binnenkort) spreekt. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: