Onze jaarlijkse VoerExpert workshops hebben weer plaatsgevonden!

Op donderdag 13 mei en vrijdag 19 mei j.l. was het weer zo ver: 27 bedrijven uit diverse windstreken waren aanwezig om van alle innovaties binnen het programma kennis te nemen.
Praxistage_news_detail

Naast uitleg van onze kant, kwam er veel respons vanuit ze zaal. Dat horen wij natuurlijk graag omdat wij op deze manier onze producten verder kunnen ontwikkelen.

Voerbalans
De dag begon met een uitleg over de nieuwe module Voerbalans. Met deze module - die voor iedere klant gratis beschikbaar is - kan een adviseur snel en eenvoudig een stalvoederbalans maken. Tevens biedt Voerbalans inzicht in hoeveel mineralen er gevoerd worden. Op die manier kunt u een inschatting maken hoe veehouders aan het eind van het jaar uitkomen in hun bedrijfsspecifieke excretie.

Feedm
Ook was er tijdens de workshop aandacht voor onze nieuwe applicatie ‘Feedm’. Met deze online applicatie kan een adviseur de veehouder voorzien van nog beter advies. Door de koppeling met VoerExpert kan de adviseur namelijk het berekende advies in een mengopdracht doorsturen naar de veehouder. De veehouder ontvangt de mengopdracht op zijn smartphone. Voert de veehouder anders dan wat is aangegeven in de mengopdracht? Geen probleem, via Feedm ontvangt de adviseur een melding hiervan waarna hij een nieuw rantsoen kan doorrekenen.

Updates
Dan zijn er ook nog een aantal updates van VoerExpert doorgenomen. Er zijn een aantal aanpassingen in de schermen en in de printinstellingen. Ook is de robotmodule uitgebreid aan de orde geweest en aan adviseurs die de module al gebruiken gevraagd naar hun ervaringen. Zij zijn erg enthousiast! Als laatste is de afbouw van de krachtvoeradvisering na de opstart aan de orde geweest. Hierover hebben we ook een enthousiaste respons op gekregen.

VetVice
Als afsluiting van de workshop is Bertjan Westerlaan van VetVice aan het woord geweest. Hij vertelde onder meer over hoe je snel kunt zien of melkkoeien voldoende voeropname hebben, hoe veehouders ervoor kunnen zorgen dat de huisvesting in orde is en hoe het voer het beste aan de koeien aangeboden kan worden. Al met al een zeer leerzame middag.

Foto’s van beide workshops vindt u hier.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Samenwerkingsverbanden: