Varkenshouder aan het woord

De Heyde Hoeve berekent zijn voer zelf met  VoerExpert Varkens van Rovecom

De Heyde Hoeve bepaalt graag zelf of een grondstof duur of goedkoop is! Timo de Kleine van Heyde Hoeve: ‘Door te werken met VoerExpert van Rovecom heb ik daar perfect zicht op.’

Heyde Hoeve is gevestigd in Someren. Eigenaar van het bedrijf is de heer Driessen. Heyde Hoeve heeft 2 locaties in Brabant en 2 in Finsterwolde. Het bedrijf heeft uitsluitend vleesvarkens. De 3e vestiging bij Finsterwolde is in aantocht. Tiemo de Kleine is bedrijfsleider van een van de 2 vestigingen in Finsterwolde.

Sinds geruime tijd maakt ook Heyde Hoeve gebruik van de speciale software voor rantsoenadvies voor varkens van Rovecom te Hoogeveen. En naar tevredenheid!

Het bedrijf voert middels een brijvoerinstallatie. Droge bijproducten, natte bijproducten en aanvullend voer van een voerleverancier worden gemengd aan de vleesvarkens gevoerd.

VoerExpert Varkens van Rovecom wordt ingezet om een optimaal mengsel te berekenen met de beschikbare grondstoffen op het bedrijf. Er wordt bij biggen ongeveer 20% aanvullend gevoerd en bij afmestvarkens ongeveer 12%. De onafhankelijk adviseur kijkt ook mee om de kwaliteit van het totale mengsel eventueel te kunnen bijsturen.

Waarom werkt Heyde Hoeve zo graag met VoerExpert van Rovecom?


Tiemo de Kleine heeft verschillende redenen om VoerExpert te gebruiken voor het berekenen van mengsels. Tiemo: ‘Voeding heeft echt mijn interesse en naast het dagelijkse management rond vleesvarkens geeft het optimaal voeren een extra uitdaging’.

 

Met VoerExpert kan hij beter inhoudelijk over voeding praten met zijn voeradviseur. “Ik heb nu meer kennis gekregen van voeding en mijn voeradviseur is echt een sparring-partner geworden”. Tiemo geeft aan meer kennis te hebben gekregen van de grondstoffen en hoe deze bijdragen aan een goed mengsel.

 

Tiemo: ‘Door zelf te kunnen rekenen ben je als bedrijf ook flexibel en kun je snel schakelen. Het is wel eens gebeurd dat een silo voor de feestdagen net leeg was en de grondstof niet te verkrijgen was. Dan ga ik op zaterdagmiddag even achter de computer zitten om een nieuw mengsel te optimaliseren’.

 

‘Een ander groot voordeel van zelf rekenen met VoerExpert is dat je ook met meer kennis kan handelen. Wanneer een bedrijf mij belt met een aanbieding van een grondstof zeg ik: stuur eerst de matrix maar. Ik voer dit in VoerExpert in en dan kan ik zien of het voedermiddel goed rekent en vanaf welke prijs het interessant is. Ik bepaal toch uiteindelijk zelf of de prijs interessant is!’

Gebruikersvriendelijk


‘Ik had het programma VoerExpert snel onder de knie. Je kunt makkelijk stapsgewijs het mengsel optimaliseren, het programma werkt gewoon logisch.’

 

Conclusie


‘Wanneer je interesse bij voeding ligt is zelf rekenen met VoerExpert Varkens de logische stap!’

Wil u meer weten over deze rantsoenberekeningssoftware? Neem contact op met Team VoerExpert van Rovecom.

 

Telefoon: 0528-223530

 

Uiteraard kunt u ook ons ontmoeten op de Thema avond Voeding op 8 oktober. Wij zullen hier een korte presentatie geven over VoerExpert Varkens.

Samenwerkingsverbanden: