ABZ Diervoeding


ABZ Diervoeding is een diervoedercoöperatie ontstaan na een fusie tussen Arkervaart en Brameco∙Zon. De adviseurs van ABZ Diervoeding willen door het geven van persoonlijk en deskundig advies de ambities van veehouders omzetten in resultaat. Door deze aanpak staan zij dichtbij onze klanten.


ABZ diervoeding
VoerExpert

Allround voeradviessysteem


Voor een goed voeradvies is betrouwbare software nodig. Met behulp van onze software geeft de adviseur van ABZ Diervoeding deskundig advies aan zijn veehouders. VoerExpert berekent voor iedere lactatiefase (jongvee, droogstaand, melkgevend) een goed rantsoen. Ook voor jongvee en droogstaande koeien wordt een passend advies berekend. Met MelkveeExpert monitort de adviseur eenvoudig online hoe goed de ambities van hun klanten worden omgezet in resultaat.

Eenvoudige beschikbaarheid van gegevens


Met uitgebreide koppelingen ontzorgen wij ABZ Diervoeding en zijn de adviseurs altijd van actuele data voorzien. Melkcontroles, gegevens van voeranalyses, prijzen en samenstellingen van voedermiddelen worden automatisch ingelezen in onze adviessoftware. Ook zijn rantsoenen altijd online te bekijken en te delen met collega’s.

Fusie


Sinds 1 januari 2013 opereren Arkervaart en Brameco∙Zon onder de naam ABZ Diervoeding. Twee coöperaties met beide verschillende datastromen worden één. Wij hebben meegedacht in het goed samenvoegen van deze verschillende datastromen, met als resultaat dat alle adviseurs, ook na de fusie, weer eenvoudig informatie kunnen uitwisselen.


Stappelen
Samenwerkingsverbanden: